18 DhjAdd-to-any ne gjuhen shqipe.

Ok nje plugin tjeter shume i domosdoshem per te gjithe ata qe kane nje blog  jane butonat per shperndarjen e faqes sone ne sherbime per bookmarking apo per tja derguar nje shoku me ane te emailit.

Nje nga pluginet e WordPress me te perdorura per kete qellim eshte Add-to-Any subscribe.

Kete plugin e kam perkthyer ne shqip dhe mund ta shkarkoni ketu:
Shkarko file-n .mo
Shkarko file-n .po

Keto dy file duhet ti ngarkoni te folderi /wp-content/plugins/add-to-any-subscribe/languages dhe nese e keni bere WordPressin tuaj ne shqip, edhe opcionet e plugin-it do te jene ne shqip.

17 DhjWP-BlackCheck ne shqip

Me rritjen e programeve per spam si jane xRumer, SENukeX apo Scrapebox jane shtuar edhe problemet per administratoret e blogjeve.

Shpesh here plugini kryesor (Akismet) i lejon disa komente te kaloje filtrat dhe te fshaqet si koment real e jo i nje spammeri.

Keshtu qe gjithmone e me shume duhet te gjejme menyra te reja per tu mbrojtur nga keta persona.

Nje plugin i  tille eshte WP-Blackcheck. Shkarkoje pluginin nga websiti i WordPress.org.

Te figura keni disa nga opcionet e ketij plugini.
Ajo qe eshte me e rendesishme eshte se mund te filtrosh disa lloje mesazhe. Prsh mund te mos aprovosh mesazhe qe kane me shume se 2 linke ne postim, apo mesazhe qe shkruhen shume shpejt (qe nuk jane bere nga dora e nje njeriu por me programe te catuara).

Pluginin e kam perkthyer une ne shqip.
Shkarko file-n .po
Shkarko file-n .mo

Keto dy file duhet ti dergoni te folderi /wp-content/plugins/wp-blackcheck/languages dhe nese e keni bere WordPressin tuaj ne shqip, edhe opcionet e plugin-it do te jene ne shqip.

Tags:

06 KorSi te ktheni wordpress ne gjuhen shqipe

Ne kete postim do te shpjegojme se si te ktheni wordpress ne gjuhen shqipe.

Se pari nese po krijoni nje blog te ri me ane te wordpress, mund te shkoni direkt te faqja e wordpress per gjuhen shqipe dhe qe andej te shkarkoni filet e modifikuar per gjuhen shqipe. http://sq.wordpress.org

 

Nese keni instaluar websitin tuaj ne anglisht apo ne ndonje gjuhe tjeter, duhet te beni disa modifikime te vogla.

Gjeja e pare eshte shkarkimi i fileve be gjuhen shqipe. Shkoni te http://sq.wordpress.org/releases/#latest dhe do te gjeni versionet e fundit te wordpress ne gjuhen shqipe. Kesaj rradhe nuk do ngarkoni te gjithe filet ne serverin tuaj. Mjaftojne 2 file te vetem.

Shkoni \wp-content\languages dhe do te gjeni 2 file; sq.mo dhe sq.po

Keto dy file ngarkojini te serveri juaj te /wp-content/languages/. Kartela /languages/  nuk ndodhet ne kartelen /wp-content/ nese perdorni wordpress ne gjuhen angleze default, pra duhet ta krijoni vete kete kartele.

Me pas duhet te shkoni te modifikoni file-n wp-config.php qe ndodhet ne direktorine kryesore te websitit tuaj.

Gjeni kodin

define('WPLANG', '');

(rreshti numer 72) dhe ndryshojeni me kodin

define('WPLANG', 'sq');

Asnje modifikim me shume nuk duhet.

Tani mund te shijoni WordPress edhe gjuhen shqipe.

05 KorSi te instalosh WordPress

Disa video ne italisht per istalimin e wordpress.

05 KorMire se vini

Mire se vini te kjo faqe.

Sem.al do ti kushtohet tutorialeve per perdorimin e WordPress.

WordPress eshte platforma me e perdorur per ndertimin e blogjeve si dhe websiteve te tjera qe nuk hyjne ne kete kategori.

Shpresoj qe tju ndihmoj sadopak.